Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cremesoep van veldsla (6 pers)

Aantal personen: 6

Ingrediënten

50 gram boter
60 gram bloem
1 l bouillon
...gram veldsla

Bereiden

1.Van de boter en bloem een roux maken.

2.Bouillon verhitten.

3.Vermengen met de koude roux.

4.Ca. 20 min laten uitkoken, ROEREND.

5.Uitzeven.

6.Veldslamousse bereiden.

7.Toevoegen aan de uitgezeefde basissoep.

8.Afsmaken.

Tips:

9.De soep kan ook gebonden worden met beurre manié (= 1 deel bloem/1 deel boter, koud en luchtig vermengen), nu is uitkoken niet nodig.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Geglaceerde visvelouta met fijne kruiden
Creme de cressonette (Lichtgebonden tuinkerssoep)
Uiensoep "Londonderry" (4 pers)
Provenciaalse vissoep
Broccoli-cremesoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes